27961450066_fa04fb4e29_b

Eén van de ontwikkelaars die meteen enthousiast was over PlayStation VR is nDreams. De ontwikkelaar is al tweeënhalf jaar met een game bezig voor de nieuwe hardware voor de PS4 en heeft deze titel nu van een hoop meer informatie voorzien op het Europese PlayStation Blog. De game heet The Assembly en zal dit jaar nog uitkomen.

De game van nDreams is een first-person interactief verhaal die laat zien dat er altijd twee kanten zitten aan beslissingen die je maakt. Zoals de titel al doet vermoeden speelt de game zich af op ‘The Assembly’. Dit is de thuishaven van een kolonie die zich heeft afgezonderd van de rest van de wereld. Hier worden dubieuze wetenschappelijke experimenten gedaan.

Jij krijgt de controle over twee hoofdrolspelers, die ieder een andere kijk op de situatie hebben. Hiermee wil de ontwikkelaar de speler laten zien dat wat voor de één als slecht wordt bestempeld, het voor de ander juist een goede zaak is. In de onderstaande video’s wordt de game nog meer uit de doeken gedaan en voor een meer persoonlijke ervaring kan je onze hands-on preview er op naslaan.