Vorige maand maakte DICE bekend dat er aan een gloednieuwe user interface wordt gewerkt die in de toekomst gebruikt gaat worden voor Battlefield 4, Battlefield: Hardline en Battlefield 1. Door voor deze drie games dezelfde user interface te gebruiken, moet de ervaring een stuk fijner worden voor iedereen die nog meerdere delen speelt.

Bij deze aankondiging werd gemeld dat de nieuwe UI eind dit jaar uit zou gaan komen voor Battlefield 4. DICE heeft nu echter e-mails uitgestuurd naar Battlefield fans waarin te lezen is dat de vernieuwde user interface deze zomer al beschikbaar zal zijn voor Battlefield 4. Een concrete releasedatum werd niet gegeven, maar het zal dus niet lang meer duren totdat we het zelf kunnen gaan ervaren in Battlefield 4.

Vervolgens zal Battlefield 1 op 21 oktober lanceren en dan al direct de nieuwe user interface ondersteunen. Kort daarna zal de gebruikersinterface ook beschikbaar zijn in Battlefield: Hardline. Hieronder nog een opsomming van de belangrijkste veranderingen die de nieuwe user interface met zich meebrengt.

  • Functionaliteit voor teamcreatie voordat je een match begint
  • Een aanbevelings-engine voor relevante maps, modi en meer
  • EĆ©n uniforme gebruikersinterface waarmee je kunt wisselen tussen al je
    Battlefield-games (mits je ze bezit)