MSM
Review: Minecraft: Story Mode – Episode 8: A Journey’s End? – Na een iets minder sterk verhaal in de vorige episode, is het nu alweer tijd voor het laatste deel in deze serie. Acht afleveringen lang hebben we de avonturen van Jesse, Petra en alle andere leden van The Order of the Stone mogen beleven. Het ene avontuur was toffer dan het andere, maar al met al hebben we een leuke achtbaanrit door kleurrijke werelden kunnen spelen en beleven. Hieronder kunnen jullie lezen of deze achtste (en voorlopig) laatste aflevering van Minecraft: Story Mode ook weer de moeite waard is om te spelen.

The Hunger Games meets Minecraft

Het avontuur gaat verder waar het in de vorige aflevering gestopt is. Jesse, Petra, Lukas en Ivor gaan met Harper op zoek naar een weg die ze na alle avonturen eindelijk thuis moet brengen. Petra vertrouwt Harper niet en haar vermoedens komen niet lang daarna volledig tot haar recht als Harper de vier helden in een val laat lopen. Na een val van enkele meters komen Jesse en de anderen in een gigantische arena terecht waar meerdere clans en groepen elkaar te lijf gaan. Het blijkt allemaal een groot opgezet spel te zijn, waarbij de verliezers gevangen genomen worden en vervelende klusjes moeten klaren. Jesse moet in dit eerste gedeelte al meerdere moeilijke keuzes maken, die het verloop van deze aflevering bepalen. Kies je in het gevecht voor het redden van Petra of Ivor? Beide keuzes leveren namelijk andere verhaallijnen op en dat is tof.

Minecraft-Story-Mode_0

Welke beslissing je ook maakt, twee van je metgezellen zullen gevangen worden genomen en aan jou de taak om ze weer te bevrijden uit de mijnen waarin ze opgesloten zitten. Het hele sfeertje, de entourage en de opbouw van dit grote toernooi, doet een beetje denken aan de films van The Hunger Games. Terwijl jij je een weg moet zien te banen door verschillende hindernissen en het daarbij moet opnemen tegen krachtige tegenstanders, wordt het geheel van bovenaf bekeken door een drietal organisatoren. Zij houden alles nauwlettend in de gaten en grijpen in als iemand zich niet aan de regels houdt. De leider van dit trio is een master-builder, die in een mum van tijd alles kan bouwen wat hij wenst. Een moeilijke nieuwe tegenstander dus voor onze helden.

Alweer een nieuwe badguy

De naam van deze vijand is Hadrian. Een master-builder die weliswaar op leeftijd is, maar ondanks dit onwijs snel is. Hij wordt geassisteerd door Nevia, een pittige dame met blauw haar en Otto, die waarschijnlijk nog ouder is dan Hadrian, maar zeker de vriendelijkste is van de drie. Zij worden beschermd door de ‘Gladiators’. Dit zijn grote klerenkasten die met grote zwaarden en schilden ideale bewakers zijn. Hadrian heeft de Atlas in zijn bezit, iets waar Jesse al vanaf dat hij verdwaald is geraakt naar op zoek is. Deze magische landkaart kan je namelijk de weg wijzen, waar je ook heen wilt in de wereld. Jesse neemt de uitdaging aan, waarin hij bij winst van het toernooi de magische kaart in zijn bezit zal krijgen. Uiteraard zal het niet allemaal vanzelf gaan en heeft Hadrian genoeg snode plannetjes om Jesse te dwarsbomen.

Minecraft-Story-Mode_3

Als je in het dorp aankomt waar alle strijders uit de arena wonen, zal je eerst op zoek moeten gaan naar je vrienden. Dit doe je op de inmiddels bekende manier, namelijk iedereen aanspreken in de ruimte waar je je bevindt om zo steeds meer te weten te komen over het dorpje en haar inwoners. Opnieuw zal je een hoop nieuwe personages leren kennen, waarbij Facemeat onze favoriet is. Hij is een grote bewaker die nogal lomp overkomt, maar daarom juist wel grappig is. De bekende Minecraft elementen worden ook hier niet vergeten, zo zal je al snel weer in de weer moeten met een Crafting Table om items te maken die je weer verder op weg helpen. Helaas is het ook dit keer weer het geval dat de aflevering spetterend begint met veel actie, maar dat je in het tweede gedeelte weer alleen maar bezig bent met gesprekken voeren.

Komt deze reis echt ten einde?

Iets wat in deze episode echt meer naar voren is gekomen dan voorheen, zijn de moeilijke keuzes die Jesse moet maken. Een band die je hebt met bijvoorbeeld Lukas of Petra, zal in deze aflevering alleen maar sterker worden of in het andere geval uiteraard zwakker. Er is geen middenweg, je moet een keuze maken. Wellicht is dit voor later, als er een tweede Minecraft: Story Mode game komt, erg belangrijk. Jesse zal ook als echte leider proberen om de verschillende clans en bewoners van het dorpje tot 1 groot team te maken, tegen de vijanden. Het moeilijkste zal worden om de grote ‘Gladiators’ achter zich te krijgen, maar Jesse zal Jesse niet zijn als hij dit gewoon zal proberen. Helaas zijn we ook deze aflevering tegen meerdere vastlopers aangelopen, wat er voor zorgt dat je een gedeelte opnieuw moet spelen en dat blijft irritant!

Minecraft-Story-Mode_4

Na verloop van tijd belandde we in het slotgevecht tegen Hadrian en Nevia. Best een pittig gevecht, mede door het feit dat ze beiden enorm snel kunnen bouwen en dus jou en je vrienden ook in een mum van tijd gevangen kunnen zetten in een snel gefabriceerde gevangeniscel. Of Jesse dit gevecht wederom tot een goed einde weet te brengen, dat zullen we niet verklappen, maar het komt er op neer dat de game na deze episode echt nog niet stopt. Er zit een open einde in, die hoogstwaarschijnlijk voor een volledig nieuw avontuur zal zorgen voor The Order of the Stone. Voor nu komt er een einde aan deze Minecraft: Story Mode. We hebben veel personages leren kennen door alle acht afleveringen heen, maar wat als een paal boven water staat is dat Jesse echt enorm tof is. In welke rol hij ook te zien was, we zijn echt van deze held gaan houden! Speurneus, ridder, actieheld, Jesse kan het allemaal!

Conclusie

We zijn inmiddels aangekomen bij het laatste deel uit deze leuke serie. Een aflevering die niet onderdoet voor alle eerdere afleveringen, maar die qua opzet weer hetzelfde is. Een knallend begin, dat helaas na de start wat afzwakt, maar wel een goed einde kent met een spannend slotgevecht. Er komt door het open einde waarschijnlijk wel een volgende serie, maar of dit wederom met Jesse en de anderen zal zijn, houden we even geheim. Ook in deze episode leren we weer veel (wellicht iets teveel) nieuwe personages kennen en moeten we het opnieuw opnemen tegen een andere vijand. Het The Hunger Games sausje wat over deze aflevering is uitgesmeerd, vinden we overigens een leuke toevoeging. Al met al een tof einde aan een leuke game-serie die ons elf maanden lang bezig heeft gehouden.

Pluspunten

  • The Hunger Games in Minecraft stijl
  • Jesse is en blijft gewoon tof
  • Facemeat
  • Emotionele keuzes
  • Een actievol begin...

Minpunten

  • ...maar zwakt gaandeweg de game weer af
  • Teveel nieuwe personages
  • Toch weer een vastlopende game

6.5