Wasteland 3
Het begon allemaal in 1988, toen ontwikkelaar inXile Entertainment de game ‘Wasteland’ uitbracht op de Apple II en later de Commodore 64 en MS-Dos. Deze diepgaande RPG met turn-based tactische gameplay, is de basis geweest voor heel veel populaire games in de hedendaagse tijd, zoals de Fallout games.

Bijna 30 jaar later is het tijd voor het derde deel in de franchise, die ons meeneemt naar de ijzige vlaktes van het Amerikaanse Colorado. De game wordt mede mogelijk gemaakt door crowdfunding via Fig, welke van start gaat op 5 oktober. De game neemt enkele sleutel elementen vanuit de vorige games mee naar het nieuwe deel, waarin je zoals gewoonlijk weer enorm op de proef zal worden gesteld als het gaat om tactiek en doorzettingsvermogen.

Je zal de leiding nemen over een team van een paar soldaten, wiens leven aan een zijden draadje hangt met alle gevaren die zich in de Wasteland bevinden. Iedereen in je team kan dood en afhankelijk van wie er overleeft en wie niet, zullen er nieuwe quests beschikbaar worden gesteld of juist verdwijnen.

En dan één van de grootste nieuwigheden in de game; de implementatie van een coöperatieve multiplayer. Op deze manier hoef je de Wasteland niet alleen te trotseren, maar kun je ook een vriend meenemen. Je kunt missies samen spelen of je kunt verschillende missies doen terwijl je in dezelfde sessie zit. Een andere interessante functie is, dat je gewoon door kunt spelen als je vriend offline is of gaat. Hij of zij kan later dan gewoon weer inhaken, maar hier schijnen wel consequenties aan vast te zitten. Wat dit inhoudt heeft de ontwikkelaar helaas nog niet bekendgemaakt.

De game zal – voor het eerst in de franchise – gelijktijdig op de PC en PlayStation 4 uit gaan komen. Meer informatie, waaronder een eerste gameplay video, mag verwacht worden op 5 oktober.

Voor meer details over Wasteland 3, volg dan deze en deze links. Voor meer informatie en details over de gameplay van Wasteland, lees dan onze review van Wasteland 2.