knipsel
Tijdens The Game Awards heeft Gearbox Software twee aankondigingen gedaan. Zo liet Randy Pitchford van de ontwikkelaar weten dat ze ook in de markt stappen van uitgevers onder het label Gearbox Publishing. Dat betekent dat Gearbox nu ook games gaat uitgeven naast het maken van games.

De eerste game die ze onder dit label zullen uitbrengen is Bulletstorm: Full Clip Edition, die in ontwikkeling is bij People Can Fly. Deze game zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC op 7 april 2017. Het betreft hier een remake van de originele Bulletstorm, die uitkwam in 2011 voor onder andere de PlayStation 3. Deze uitgave bevat natuurlijk de oorspronkelijke game met daarbij alle DLC die na de release is verschenen.

Doordat men de game opnieuw maakt zal de nieuwe uitgave verschillende verbeteringen kennen ten opzichte van het origineel. Dat zal je terug kunnen zien aan de visuele kwaliteit van de game, zo zijn de modellen van personages, de omgevingen, de belichting, de effecten, animaties en nog veel meer van een upgrade voorzien. De framerate is ook een stuk stabieler, waardoor het net even wat vloeiender speelt. Verder zal de game er in combinatie met een PS4 Pro vanzelfsprekend nóg beter uitzien.

Naast de verbeteringen, de aanwezigheid van alle DLC enzovoort, bevat deze uitgave ook nieuwe content. Zo is er een Overkill campagne modus, waarin je zonder beperkingen door de campagne heen kan gaan. Hierbij heb je beschikking over alle wapens en skillshots. Kortom, volop gebruikmaken van de mogelijkheden zonder je zorgen te hoeven maken over bepaalde unlocks. Verder zijn er nog zes nieuwe Echo maps waarop je je skills kunt laten zien in de bijbehorende Echo modus.

Verder krijgt iedereen die een pre-order plaatst toegang tot de Duke Nukem Bulletstorm Tour DLC en hiermee krijg je de mogelijkheid om Grayson Hunt (protagonist) in te wisselen voor Duke Nukem. Duke Nukem is in deze game zoals je hem kent, inclusief de iconische stem die het gehele script opnieuw heeft opgenomen met daarbij extra tekst. PlayStation Plus abonnees krijgen ook nog eens 15% korting op de game als zij een pre-order plaatsen.

Bekijk de eerste trailer hieronder.

https://youtu.be/TDtv9fImfNw