2K Games en Gearbox Software hebben wereldkundig gemaakt dat Battleborn vanaf volgende week dinsdag 13 juni gratis te spelen zal zijn. Je zult dan ongelimiteerde toegang hebben tot alle multiplayer maps en dat zonder levelcaps.

Het aantal beschikbare personages waarmee je zult kunnen spelen zal roteren en de progressie bij deze zal net zo werken als in de volwaardige game. Hierdoor kun je een variatie van personages uitproberen evenals loot verzamelen.

Waarom de game nu deels free-to-play gaat maakten de uitgever en studio niet bekend, maar het is geen geheim dat Battleborn qua verkopen niet sterk heeft gepresteerd. Wat ons betreft is dit een mooie mogelijkheid om de game uitvoerig te testen, want potentie is er zeker. We waren er ook positief over in onze review.

Stel dat je de game al in bezit hebt, dan zul je de ‘Founder Status’ verkrijgen. Hierdoor krijg je allerlei speciale loot en hier kun je daar meer informatie over vinden. Op deze manier worden de spelers van het eerste uur beloond.

Bij het spelen van de ‘proefversie’ verdien je verder geen Trophies. Deze krijg je alleen als je de volwaardige game aanschaft. De proloog, verhaalmissies, privé matches en alle personages zijn dan ook beschikbaar. Bekijk hieronder nog even de trailer die bij dit nieuws hoort.