Electronic Arts heeft zojuist tijdens EA Play nieuwe gameplay beelden van de multiplayer vam Star Wars Battlefront II onthuld. Het verhaal van Battlefront II zal zich afspelen tussen Episode VI Return of the Jedi en Episode VII The Force Awakens, waardoor je met bekende karakters uit drie tijdperken kan spelen, maar ook met nieuwe originele Battlefront II karakters.

De game bouwt voort op de basis die is gelegd in Star Wars Battlefront. Ontwikkelaar DICE heeft namelijk alle feedback van vorige deel meegenomen voor de ontwikkeling van Star Wars Battlefront II.  Zo zal Star Wars Battlefront II een volledige singleplayer-campagne, een verbeterde multiplayer en betere starfighter-gevechten bevatten. Ook zal het mogelijk zijn om het personage waarmee je in de multiplayer speelt beter en uitgebreider aan te passen.

EA maakte ook bekend dat alle multiplayer DLC gratis zal worden aangeboden. Nieuwe maps, wapens en voertuigen zullen dus gratis voor iedereen beschikbaar zijn. EA zal dan ook gaan werken met ‘seasons’ die deze content bevatten. Zo zal het eerste seizoen van de game draaien om Star Wars: The Last Jedi, de film die december dit jaar in de bioscopen zal verschijnen. In dit seizoen, dat ook in december begint, zullen Finn en Captain Phasma worden toegevoegd aan de beschikbare speelbare karakters. EA wist ook nog te melden dat wanneer je een pre-order plaatst voor Star Wars Battlefront II, je eerder toegang tot de beta en een in-game kaart van Yoda zal krijgen.

Gelukkig duurt het niet heel lang meer voordat we aan de slag kunnen met Star Wars Battlefront II, want de game verschijnt 17 november voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Degenen die de Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition pre-orderen kunnen al op 14 november met de game aan de slag.

Is het EA volgens jou gelukt om aspecten te verbeteren? Bekijk de verschillende beelden hieronder en oordeel zelf.