Onlangs is de film War for the Planet of the Apes verschenen, de derde film in de Planet of the Apes-reeks onder de regie van Matt Reeves. Of dit de laatste film in de serie zal zijn is nog niet duidelijk, maar de trilogie gaat in ieder geval ondersteuning krijgen in de vorm van een geheel nieuwe game die zojuist is aangekondigd. De game zal verschijnen onder de naam ‘Planet of the Apes: Last Frontier’.

Het verhaal van deze game zal zich afspelen tussen de tweede en derde film binnen de reeks en is volledig gericht op het maken van keuzes. In het verhaal switch je regelmatig tussen de mensen en de apen, waarbij jij keuzes in het verhaal dient te maken die vervolgens weer van invloed zijn op het verdere verloop. Er is verder geen ruimte gelaten voor puzzels, exploratie of enige andere bewegingen in de game.

De game zal gemaakt worden op eenzelfde technologie als dat de films worden gemaakt. Daarnaast is acteur Andy Serkis aan boord als executive producer. In de films speelt hij Ceasar, de alfa aap van de groep. Daarnaast zal de game in totaal zo’n twee tot drie uur in beslag nemen, waardoor een niet al te hoog prijskaartje wordt verwacht.

Zoals het momenteel klinkt zal de game nog deze herfst gaan verschijnen, maar wanneer exact kon nog niet worden verteld. Wel kunnen jullie alvast zes minuten aan gameplay bekijken in de video hieronder.