Op dit moment werkt PlayStation VR prima samen met de PlayStation Move controllers, waarmee Sony oudere hardware nieuw leven ingeblazen heeft. Het werkt prima, maar het is niet altijd 100% accuraat en daarom is het logisch dat Sony in de tussentijd naar alternatieven kijkt.

Wat de R&D afdeling van Sony allemaal doet is voor ons onbekend, maar zodra er patenten geregistreerd worden geeft dat enigszins een inkijkje in waar ze mee bezig zijn. VR Focus heeft nu twee patenten voor nieuwe motion controllers gevonden die er erg interessant uitzien.

Het eerste patent dat ze gevonden hebben is eerder deze maand geregistreerd en daarop zien we een motion controller met een analoge stick. Rondom die stick zien we verschillende knoppen terug en dat allemaal binnen handbereik. Vooral de analoge stick is een veel gevraagde feature vanuit de VR-community, zo schrijft VR Focus.

Het andere patent is wat ouder, die werd in 2017 namelijk geregistreerd en daar ligt de focus op het tracken van vinger bewegingen. Wat hierbij geldt is dat de controllers weer gevolgd worden door de HMD (Head Mounted Display) in plaats van een gewone camera, zoals nu nog aan de orde is. Dat zou kunnen suggereren dat er gewerkt wordt aan een PlayStation VR model met een ingebouwde camera, waarmee de controllers gevolgd kunnen worden. Mogelijk is dat een oplossing om alle huidige tracking issues te elimineren.

blank

Uiteindelijk betreffen het hier gewoon geregistreerde patenten en dat leidt lang niet altijd tot nieuwe producten. Of Sony dit daadwerkelijk ook gaat realiseren voor de consument is dus afwachten. Desalniettemin is het interessant om te zien waar ze zoal mee bezig zijn.