Vroeger, toen SEGA nog consoles maakte, hadden zij ook hun eigen RPG-serie in de vorm van de Shining games. De bekendste daarvan zijn wellicht de Shining Force games. Het is echter al ruim tien jaar geleden sinds er überhaupt een gelokaliseerde versie van één van deze titels is uitgebracht in het Westen, maar daar gaat deze zomer dan toch verandering in komen.

Shining Resonance Refrain is een heruitgave van het in 2014 uitgebrachte Shining Resonance, destijds voor de PlayStation 3 en exclusief in Japan. Voor ons Europeanen is het al helemaal een speciale gelegenheid, aangezien Shining Soul II op de Gameboy Advance in 2003 het laatste is geweest wat wij van de Shining serie hebben mogen verwelkomen. De eerste trailer kan je natuurlijk hieronder bekijken, naast nog wat extra informatie vanuit SEGA omtrent deze aankomende release.

Bevrijd komende zomer de ziel van de draak die in je woont in Shining Resonance Refrain! Deze game voor PlayStation® 4, Nintendo Switch™, Xbox One X en pc/Steam®, vertelt het verhaal van de zwaardvechter Yuma die samen met zijn vrienden de strijd aanbindt met het keizerrijk. Met deze release verschijnt voor het eerst in tien jaar een deel in de Shining-serie in het westen.

Remaster met nieuwe Refrain Mode
Shining Resonance Refrain is een remaster van het originele Shining Resonance, dat eerder alleen in Japan verscheen voor de PlayStation® 3, inclusief dual audio met zowel Engels als Japans ingesproken teksten. Naast alle DLC van het origineel, die nu is opgenomen in de “Original Mode”, biedt Shining Resonance Refrain toegang tot de “Refrain Mode”, waarin de keizerlijke prinses Excella en drakendoder Jinas als teamgenoten zijn ontgrendeld voor een nieuwe ervaring. Om spoilers te vermijden, wordt wel geadviseerd dit voor je tweede playthrough te bewaren!

Tijdens de realtime gevechten is het van belang om de unieke vaardigheden en sterke punten van elk teamlid te benutten, waardoor je relatie met elk personage ook sterker wordt. Door evenementen en afspraakjes leer je je teamleden steeds beter kennen, wat helpt om hun volledige potentieel op het slagveld te ontgrendelen. Afhankelijk van de relaties tussen personages kan “Resonance” tussen hen ontstaan, waardoor ze elkaar beter ondersteunen en daarmee het tij van het gevecht kunnen keren.

Laat van je horen met het B.A.N.D.-systeem
Dragoneers maken gebruik van Armonics, oude wapen-instrumenten, om mystieke en krachtige Rune Songs uit te voeren. Zodra je genoeg BPM (Battle Performance Mana) bezit, kan je party een nummer spelen via het B.A.N.D.-systeem. Afhankelijk van welk nummer je speelt en welk personage je in het midden plaatst, wordt je party beloond met verschillende gunstige effecten. Sommige personages kunnen het nummer zelfs in een speciaal kostuum uitvoeren!

Ons verhaal tot nu toe…
Yuma heeft de ziel van de Shining Dragon in zich. Door de kracht los te laten die door zijn zwaard voert, kan hij in dit oude beest transformeren. Omdat men lang had aangenomen dat draken waren uitgestorven, wordt Yuma hiermee een doelwit voor het keizerrijk, dat Yuma gevangen neemt om zijn kracht tegen het koninkrijk Astoria te gebruiken. Sonia, prinses van Astoria, begint met hulp van de Dragoneers een reddingsmissie. Wanneer hij hoort over de benarde toestand van Astoria en hun strijd om hun land te redden, besluit Yuma hen te helpen. Zal deze timide jongen de moed vinden om zijn innerlijke kracht te verwezenlijken?