De PlayStation 4 is nog steeds uiterst populair, maar er wordt de laatste maanden steeds meer gesproken over diens eventuele opvolger en wanneer die zal verschijnen. Nu heeft Mat Piscatella, een analist van de NPD Group, een duit in het zakje gedaan.

Volgens Piscatella zal de PS4 in ieder geval dit jaar en volgend jaar nog goede zaken doen, ook al zullen de verkopen elk jaar wel minder worden. Als dit zo is, dan zal de console van Sony hoogstwaarschijnlijk de magische barrière van 100 miljoen verkochte spelcomputers gaan halen. Volgens de laatste telling zijn er al meer dan 75 miljoen exemplaren van de PS4 over de toonbank gegaan.

De PlayStation 5 zal volgens de analist in 2020 gaan verschijnen en hiermee volgt hij dezelfde bevindingen als een aantal collega’s, zoals de beroemd en beruchte Michael Pachter. Volgens Piscatella is er geen enkele reden voor Sony om de console eerder op de markt te brengen.

Sony zelf houdt de kaken nog altijd stevig op elkaar en laat niets los over een eventuele opvolger van de PS4.

“Hardware units are mainly driven by content and pricing strategies. I’m interested in seeing how the PS4’s price point changes over the year both in base price as well as in promotional pricing. I do expect the PS4 to have another great year of sales, but I do expect it to be down versus 2018.”