Een survivalgame op de PlayStation 4 kan een erg spannende ervaring zijn, zeker als het in virtual reality beleefd kan worden. Als zo’n avontuur zich dan ook nog in de ruimte afspeelt, waar je te maken hebt met gewichtsloosheid, dan lijkt dit het recept te zijn voor een game met een beklemmende sfeer. Of dat inderdaad zo is kun je op 5 juli zelf ervaren, want dan zal Detached verschijnen voor PlayStation VR.

In Detached speel je als een ‘space scavenger’, die samen met zijn collega een verlaten ruimtestation betreedt op zoek naar eventuele kostbare voorwerpen. Je denkt dat je niet zoveel zuurstof en brandstof mee hoeft te nemen, omdat het een routineklus lijkt te zijn. Dit is alleen niet het geval, want er zijn andere personen die hetzelfde idee hadden als jij en die niet echt blij zijn dat jij opduikt. Het is in de game de bedoeling om uit het station te ontsnappen en te zorgen voor genoeg zuur- en brandstof.

Buiten een singleplayer campagne bevat het spel ook een multiplayer modus. Hierin kun je online tegen een ander spelen in een tweetal modi. Deze zijn als volgt:

  • Package Extraction (typical fight with Capture the Flag rules, where you have to take the package and carry it to base)
  • Race (get as many checkpoints as possible and cross the finish line in one piece!)

    Depending on the mode, you will need to use your EVA Suit modules appropriately in order to gain the advantage over your rival.

Er is ook een trailer van Detached vrijgegeven en die kun je hieronder bekijken.