Nintendo bracht eind 2016 de NES Mini uit en dat was een daverend succes. Hetzelfde geldt voor de SNES Mini die eind vorig jaar verscheen en verschillende andere partijen volgden het voorbeeld van Nintendo. Zo is er ook een Commodore 64 Mini te koop en SEGA komt later dit jaar met een SEGA Mega Drive Mini.

De vraag is dan natuurlijk of Sony niet ook zoiets overweegt met de klassieke PlayStation. Die vraag werd John Kodera van Sony Interactive Entertainment door de Japanse website Mantan.net voorgelegd en hoewel hij niet concreet was, is de komst niet per se uitgesloten.

Kodera zei namelijk dat hij daar niet over kon praten op dit moment, maar dat Sony wel altijd naar ouder materiaal kijkt. Er zijn verschillende manieren om het te doen én er zijn gesprekken geweest binnen het bedrijf over de manier waarop.

“There is nothing I can talk about at this time.”

“Our company is always digging up past assets, and I think there are various ways to do it. There have been discussions happening (in the company) on what kind of ways are there.”

Of het ooit wat gaat worden is natuurlijk afwachten, maar met de E3 voor de deur kan het zomaar eens een verrassingsaankondiging zijn. Dat laatste is natuurlijk puur speculatie, maar zie jij de komst van een PlayStation Classic Edition wel zitten of is het overbodig?