Bigben Interactive heeft een week of twee terug Tennis World Tour uitgebracht voor onder andere de PlayStation 4. Deze game is gemaakt door ontwikkelaars die eerder aan Top Spin 4 hebben gewerkt en de verwachtingen waren hooggespannen. Het resultaat stelt echter heel erg teleur.

In de reviews heeft de game heel erg slecht gescoord en ook wij zijn niet echt te spreken over de kwaliteit (onze review volgt morgen). Daar is echter een reden voor, want de oprichter van Bigben Interactive, Alain Falc, heeft in de Franse krant Le Monde toegegeven dat financiële belangen een belangrijkere rol hadden.

Falc vertelde dat Tennis World Tour voor slechts 20% klaar was in de weken voor de release. De release zelf verliep chaotisch en in plaats van geld verliezen door de game uit te stellen, heeft de uitgever besloten de game uit te brengen vanwege marketing campagnes die al waren toegezegd.

“only 20% completed a few weeks before its release”

Ook was het doel om de game te lanceren tijdens de 2018 French Open, dit voor een maximaal verkooppotentieel. De focus ligt nu op het verbeteren van de game en het doel is om volgend jaar een verfijnde versie uit te brengen met in 2020 of 2021 een gloednieuw deel.

Wat een beetje pijnlijk is aan dit verhaal, wat Falc ook heeft aangegeven, is dat ze 500.000 exemplaren op de markt hebben uitgezet via retailers onder een deal dat de exemplaren niet terug kunnen. Kortom, de winkeliers zitten opgescheept met een product dat verre van af is en de game is voor Bigben al winstgevend door deze deal.

“put 500,000 pieces on the market but with many distributors who have no right of return, so we know that will be profitable”

In onze review morgen zullen we je alles over de game vertellen. Tennis World Tour heeft in de kern best wat potentie, maar de game is overduidelijk te snel uitgebracht en dat is echt heel erg jammer. Met name omdat het al zo lang geleden is dat we een goede tennisgame hebben mogen verwelkomen.