Assassin’s Creed: Odyssey plaatst je in de Pelopennesische Oorlog waarin de welbekende plaats Sparta in strijd is met het bewind van Athene. Bij aanvang van de game speel je echter als de Spartaanse koning Leonidas en je krijgt hier de kans om de mythische Slag bij Thermopylae zelf te ervaren. In een nieuwe video van IGN zie je de beelden van deze veldslag waarin 300 Spartanen stand proberen te houden tegen het omvangrijke leger van de Perzen.

Opvallend is dat Ubisoft er niet voor terugdeinst om flink wat bloed te laten vloeien. Met name aan het einde van de video komt er iemand toch wel gruwelijk om het leven. In ieder geval kan je Leonidas in actie zien die allerlei Perzen uitschakelt, dus dat is zeker het kijken waard. Na de gebeurtenissen met Leonidas in de game zul je moeten kiezen tussen Kassandra of Alexios, die beiden afstammelingen zijn van deze Spartaanse vorst.

Let wel, het betreft hier het begin van de game, dus als je dat liever bewaart tot je de game zelf kunt spelen, sla de video hieronder dan even over. Benieuwd naar wat wij van Assassin’s Creed: Odyssey vinden? Lees dan zeker onze preview even terug. De game verschijnt op 5 oktober in de schappen.