Frozenbyte heeft in de afgelopen jaren diverse games uitgebracht, maar hun meest prominente franchise is toch wel Trine. Trine 3 dateert alweer van 2015, dus het begint zo langzamerhand tijd te worden voor een opvolger. Officieel is Trine 4 niet aangekondigd, maar EU documenten die tijdelijk online stonden wijzen op een nieuw deel.

De EACEA (EU Education, Audiovisual and Culture Executive Agency), had documenten kortstondig online staan waarin hun plannen stonden met betrekking tot het financieren van projecten in 2018. Hieronder vallen ook enkele indie ontwikkelaars die hun games deels op basis van subsidie kunnen maken.

Op basis van deze documenten meldt Gamereactor dat Bloober Team werkt aan ‘H20’, Zoink! aan ‘Roll Them Bones’, Tequila Works aan ‘Lumberjack’ en Frozenbyte aan ‘Trine 4’.

Of het klopt dat Frozenbyte werkt aan Trine 4 is natuurlijk afwachten, maar gezien deze documenten weer snel offline werden gehaald en het officiële EU documentatie betrof, lijkt de kans op Trine 4 vrij groot. Zodra Frozenbyte een aankondiging doet, laten we het weten.