Dakar 18 scoorde in verschillende reviews niet zo geweldig en ook wij waren er niet heel enthousiast over. Ondanks de matige cijfers werkt de ontwikkelaar door aan de game en dat resulteert in een gratis uitbreiding die voor de game is aangekondigd.

Desafío Ruta 40 is de naam van deze uitbreiding en die zal gratis te downloaden zijn voor iedereen die Dakar 18 gekocht heeft. Deze race maakt deel uit van de Dakar race die dit jaar plaatsvond van 27 tot 31 augustus in Argentinië.

Deze uitbreiding voorziet de game van 12.000 vierkante kilometer aan extra rij omgeving, inclusief vijf nieuwe podia waarin het schitterende platteland van Argentinië centraal staat. Argentinië is natuurlijk een vrij groot land en om niet te verdwalen, krijgen spelers een roadbook. Deze roadbooks zijn gebaseerd op die van de oorspronkelijke coureurs, zoals je dat ook in de gewone game zag.

Desafío Ruta 40 zal later dit jaar nog verschijnen, maar een exacte releasedatum ontbreekt vooralsnog. Hieronder kun je de aankondigingstrailer van deze uitbreiding bekijken.