Rockstar Games heeft via persbericht laten weten dat de beta van Red Dead Online Beta op 26 februari een significante update zal ontvangen. Deze update zal veel verbeteringen en optimalisaties doorvoeren in het online segment van Red Dead Redemption 2.

Tevens liet de ontwikkelaar weten dat ze vanaf nu GTA Online updates op donderdag zullen uitbrengen en wanneer nodig Red Dead Online updates op dinsdag.

Hieronder alle belangrijke informatie omtrent de aankomende update.

Zichtbaarheid spelers

De zichtbaarheid van spelers op de mini-map (blip) zal beperkt worden tot 150 meter. Als de andere speler zich verderop bevindt, dan verschijnt er enkel een blip zodra die persoon z’n wapen afvuurt. Spelers die zich in andere steden of regio’s bevinden zullen niet meer zichtbaar zijn. Hiermee voorkomt Rockstar dat spelers telkens een doelwit zijn terwijl ze zich op een grote afstand bevinden.

Verder wordt er een nieuw systeem geïntroduceerd dat buitengewoon agressieve spelers zal aanduiden. Als je je gevaarlijker begint te gedragen, dan zal je meer zichtbaar worden voor andere spelers. Dat geldt zowel voor de speler in kwestie als voor zijn posse. Om een dergelijke status te bereiken zul je anderen moeten doden buiten georganiseerde evenementen om. Als je je weer gaat gedragen zal de duiding – die van blauw naar donkerrood gaat – weer afnemen.

Ook zal het mogelijk zijn om andere spelers waarmee je in gevecht raakt rechtstreeks uit te nodigen voor een duel. De gameplay verandert dan in een mini-deathmatch voor alle betrokken spelers van de posse. Zij vechten dit uit in de free-roam omgeving en het levert punten voor elke kill op.

Bounty hunters

Als je een hele hoge bounty hebt opgebouwd, dan bestaat de kans dat je achterna gezeten wordt door NPC bounty hunters. Zij zullen je proberen te doden en om een bounty op te bouwen dien je crimineel gedrag te vertonen. Het doden van andere spelers doet je bounty snel stijgen, het doden van burgers en dieren weegt minder zwaar. Als je gaat looten of plunderen, dan heeft dat enkel effect op je eer.

Dagelijkse uitdagingen

Rockstar zal verder nog dagelijkse uitdagingen introduceren die bestaan uit allerlei opdrachten. Het voltooien hiervan kan je goud en XP opleveren. De uitdagingen variëren van dieren skinnen tot het afleveren van kruiden. Ook komt het uitschakelen van schuilplaatsen voorbij, gevechten winnen en nog veel meer. Naarmate de tijd verstrijkt zullen deze uitdagingen verder uitgebreid worden.

Overige zaken

Als laatste zal Rockstar nog verschillende aanpassingen verrichten die gebaseerd zijn op community feedback. Zo worden verschillende wapens opnieuw gebalanceerd, de voice-chat zal worden aangepast en er worden nog tig andere verbeteringen doorgevoerd.

Meer specifieke details mogen we in de week van 26 februari verwachten. Momenteel kun je in de game dubbel XP verdienen met verschillende activiteiten, mits je in een posse zit. Volgende week zul je 20% meer XP verdienen met alle activiteiten die momenteel in de beta te vinden zijn.