Milestone heeft vandaag weer een nieuw deel in de MotoGP serie aangekondigd en die heeft de voorspelbare titel MotoGP 19 gekregen. De game zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc en de releasedatum staat vastgesteld op 6 juni. Een paar weken later zal de game ook naar de Nintendo Switch komen.

De game kent technologische innovaties die zorgen voor nog meer realisme en uitdaging, aldus de ontwikkelaar. Spelers zullen in deze nieuwe game kunnen deelnemen aan het 2019 seizoen, waarin ze tegen MotoGP kampioenen kunnen racen. Tevens kan er gereden worden in de lagere klassen.

De feedback en kennis die de ontwikkelaar door de jaren heen bij elkaar heeft weten te verzamelen is meegenomen in de ontwikkeling van MotoGP 19. Dat betekent zoal nog meer uitdaging, een soepelere online multiplayer en meer content voor de singleplayer.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste innovaties, zoals meegestuurd met het persbericht.

Super AI met Neural Networks
Om de community de grootste uitdaging te kunnen bieden, was het nodig een nieuw model, een revolutie, te introduceren. Milestone en Orobix, een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van artificial intelligence oplossingen, werkten meer dan 2 jaar aan een revolutionair AI system dat gebaseerd is op Neural Networks. Het resultaat? Een AI die ongelofelijk snel is op het circuit met extreem realistisch gedrag.

Een vernieuwde multiplayer ervaring
De multiplayer ervaring MotoGP 19 zal ongelofelijk soepel en bevredigend zijn door de nieuwe dedicated servers. Geen lag en geen excuses in het geval je hebt verloren! Samen met de verbeterde prestaties krijgt de multiplayer modus een gloednieuwe Race Director Mode om online uitdagingen met vrienden nu nog meeslepender te maken.

Herbeleef legendarische races
Een van de meest geliefde modi voor MotoGP fans keert terug. Met Historical Challenges treden spelers in de voetsporen van legendarische rijders en herbeleven zij de rivaliteit waarmee MotoGP geschiedenis schreef!

Een stijl voor elke rijder
MotoGP 19 bevat verschillende tools om een unieke motorcoureur te maken. Er kan gekozen worden uit de grootste selectie van de meest geliefde accessoires en merken. Met graphics editors kun je, net als echte MotoGP kampioenen, je eigen helm, racenummers en lower butt patches ontwerpen.

Een nieuwe competitieklasse
Net als in het echte MotoGP 2019 seizoen, debuteert dit jaar de FIM Enel MotoE World Cup, waar elektrische motorfietsen strijden op de meest beroemde circuits van de MotoGP Championship.

Na twee succesvolle edities bevestigen Dorna en Milestone ook de MotoGP eSport Championship, waar spelers van over de hele wereld worden uitgedaagd om de WK-titel te bemachtigen. Deze derde editie van de MotoGP eSport Championship heeft een verbeterde formule die het nog spectaculairder en competitiever maakt. Meer informatie volgt later dit jaar.