Een nieuwe vacature op de website van ontwikkelaar Guerrilla Games wekt de indruk dat zij momenteel werken aan een multiplayer game. De vacature is voor een Java ontwikkelaar die in staat is om een robuuste back-end te maken die meerdere gebruikers tegelijkertijd kan ondersteunen en verwerken. Je werkt als Java ontwikkelaar aan het maken van onder andere matchmaking, toernooien, clans en leaderboards en integreert game servers met PlayStation Network en andere services.

De veronderstelling is dat Guerrilla Games momenteel werkt aan Horizon: Zero Dawn 2 en dat hun andere franchise, Killzone, even een tijdje in de ijskast geparkeerd staat. We vragen ons echter af hoe een online multiplayer zou werken in Horizon, wellicht het gezamenlijk neerhalen van enorme monsters? Of wordt er toch een wat traditioneler concept verwerkt in Horizon?

Als laatste bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat Killzone toch terugkomt of dat ze nogmaals bezig zijn met een compleet nieuw IP. Wat het ook gaat zijn, we zijn erg benieuwd naar wat Guerrilla Games in petto heeft. De studio breidt flink uit en renoveert nu onder andere een gigantisch pand in Amsterdam om straks te kunnen gebruiken als nieuwe thuisbasis.