Het is nog maar een paar dagen aftellen tot Days Gone er is en wij zijn inmiddels druk bezig met het schrijven van de review. Dat weerhoudt Sony Bend er echter niet van om ons te overdonderen met nieuws en trailers.

Het hoofdpersonage, Deacon St. John, was een mc-lid voordat de apocalyps uitbrak. Zijn behendige tweewieler is tussen de hordes van Freakers dan ook een waardevolle toevoeging. Je kunt de motor niet alleen gebruiken om uit benauwde situaties te ontsnappen, want het dient ook als een plek om munitie voor jouw wapens bij op te slaan.

Naast dat de motor te upgraden is met bijvoorbeeld grotere zadeltassen en stillere uitlaten, is het scheurijzer ook een zorg voor Deacon. Game director John Garvin heeft daarover het volgende te zeggen:

“These are things that Deacon has to be worried about all the time, and then his bike is probably the biggest one. You have to worry about fuel and you have to keep it repaired, so you got to be careful where you’re riding and how, and you’re always mindful of it because if you run out of gas in the Farewell Wilderness, no good is gonna come of that.”

In de onderstaande trailer is de motor van Deacon in actie te zien. Vanaf 26 april is Days Gone verkrijgbaar, exclusief voor de PS4.