De ruimte, een gigantische open vlakte gevuld met talloze sterren en planeten die vol mysteries zitten. Vanaf vandaag scheurt er echter een nieuwe bezoeker door de ruimte en hij heeft de naam Black Paradox. Black Paradox is een premiejager die op schurken jaagt tijdens zijn intergalactische reis (lees: hij knalt erop tot ze uiteindelijk ontploffen). Om de lancering van de game op PS4 in de verf te zetten, gaf de maker wat meer informatie rond de verschillende features van de game vrij.

Allereerst is er je trouwe ruimteschip in de vorm van een raketgestuurde auto met vleugels, de Star Phoenix. Je krijgt gedurende het spel verschillende keren de mogelijkheid om dit schip nog beter te maken aan de hand van verschillende upgrades die je kan verdienen door onder andere bossfights te voltooien. In de game kan je ook chips verdienen. Dit zijn permanente power-ups die verschillende elementen van je schip (zoals levens, snelheid en kracht) kunnen versterken.

Vijanden opblazen is uiteraard enkel mogelijk met een uitgebreid arsenaal aan wapens en dat is exact wat deze game je belooft: 20 verschillende wapens zijn beschikbaar om je tegenstanders in rook te doen opgaan. Je schip kan twee wapens tegelijk uitrusten, waartussen je ook tijdens de levels zelf kan switchen.

Black Paradox heeft vervolgens nog een speciale vaardigheid die hem zeker van pas kan komen, namelijk het aanmaken van een tijdelijke kloon. Deze vaardigheid is echter beperkt en dus spaar je deze best op voor noodgevallen.

Ten slotte belooft de game je ook wat replay value, aangezien je na het voltooien van het spel de Darkness Mode vrijspeelt. Deze modus is een soort boss rush waarbij je alle baasgevechten van de game na elkaar kan aangaan.

Black Paradox kan zowel solo als in lokale coöp gespeeld worden en is nu beschikbaar. Bekijk hieronder een trailer van de game.