Als het aankomt op motorcross-games, kunnen gamers al sinds enkele jaren genieten van de MXGP-serie. Ontwikkelaar Milestone heeft intussen bevestigd dat gamers ook dit jaar aan de slag kunnen met een nieuwe editie in de reeks: MXGP 2019. Meer nog, er werd terwijl ook bevestigd dat de game op 27 augustus in de rekken zou moeten liggen.

Deze nieuwe editie brengt ook wat nieuwe features met zich mee. Ten eerste kunnen gamers in de huid kruipen van professionals in het huidige MXGP seizoen, vandaar de naam MXGP 2019. Alle races, motoren en teams van dit seizoen zullen tot de opties behoren en uiteraard geeft de game je ook de bekende vrijheid om je racer aan te passen aan de hand van allerlei gelicenseerde accessoires.

Naast het nieuwe seizoen, geeft deze game je voor de eerste keer de kans om zelf een race in elkaar te steken met de MXGP Track Editor. Niet enkel de look, maar ook de specifieke regels van een race kunnen door de spelers aangepast worden. De game voorziet ook een community-pagina waar je de resultaten van je medespelers naar hartenlust kan uittesten.

Ten slotte voorziet MXGP 2019 de terugkeer van één van de meest geliefde features: de Playground. Deze is volledig opnieuw ontworpen en heeft nu de Provence als achtergrond. Nieuwe gebieden en nieuwe modi voor de Playground zullen zeker volgen, maar zijn tot op heden nog niet bekend.

MXGP 2019 komt uit op 27 augustus, de trailer kan je hieronder alvast bekijken: