Vorig jaar juli kwam The Persistence uit en de game werd zeer goed ontvangen. Ook wij waren flink onder de indruk van de horror/stealth titel. Er was alleen één vereiste: de game was alleen met PlayStation VR te spelen. Binnenkort kan echter iedereen met The Persistence aan de slag.

Firesprite heeft op het Europese PlayStation Blog laten weten dat er een update aan zit te komen, die het mogelijk maakt om de game ook op je tv te spelen. De ontwikkelaar heeft er ook echt werk van gemaakt om het spel goed speelbaar te maken op je flatscreen. Zo zijn de besturing en de user interface aangepast om de game goed te laten werken op je tv.

Ook het visuele gedeelte is aangepakt door Firesprite. De belichting is verbeterd en de ‘particle effects’ zien er mooier uit. Tevens zijn er nieuwe visuele technieken gebruikt om The Persistence er mooier uit te laten zien op je tv. De PlayStation 4-versie heeft een resolutie van 1080p en de PS4 Pro-versie is in 4K te spelen. Beide versies hebben een framerate van 60 fps.

De gratis update voor The Persistence is bijna klaar, maar het is nog niet bekend wanneer deze beschikbaar wordt gesteld.