Ancestors: The Humankind Odyssey is al een lange tijd in ontwikkeling, maar het einde komt nu in zicht. Private Division en Panache Digital Games hebben aangekondigd dat de game op 27 augustus zal verschijnen voor de pc. De PlayStation 4 versie laat iets langer op zich wachten, die staat nu gepland voor een release in december.

Helaas kon er nog geen concrete PlayStation 4 releasedatum gegeven worden, dus dat moeten we nog even afwachten. Verder is er nog een nieuwe video uitgebracht in de driedelige videoserie, waarin Patrice Désilets het concept en de gameplay van de game uitlegt. Bekijk die video hieronder.

In Ancestors: The Humankind Odyssey worden spelers uitgedaagd om te overleven en zich aan te passen aan het barre maar prachtige landschap van Afrika in een periode van tien miljoen jaar geleden tot twee miljoen jaar geleden. Als primaten, de voorlopers van de mens, verkennen spelers het Neogene Afrika, breiden ze hun territorium uit en evolueren ze om hun stam van de ene op de andere generatie verder te ontwikkelen om te overleven in deze innovatieve kijk op het open-world-survival-genre. De game en spelmechanieken berusten op evolutie, ontdekking en overleving. Spelers reizen door verschillende terreinen en omgevingen, komen allerlei roofdieren tegen en leren nieuwe vaardigheden om door te geven aan de volgende generatie van hun stam.