Komt allen nader, want het is weer zover: de geruchtenmolen is weer volop aan het draaien! Eerder werd al gespeculeerd over een mogelijk nieuwe Resident Evil-titel, maar tot op heden is nog steeds niets officieel bevestigd. Toch duiken deze geruchten opnieuw de kop op, deze keer niet door een cryptische tweet, maar wel door rekruteringsoproepen die ontwikkelaar Capcom de wereld in stuurde.

Japanse gamers die lid zijn van het Biohazard (de Japanse benaming voor Resident Evil) Ambassador Initiative, kregen immers mailtjes toegestuurd. Deze mailtjes waren meer specifiek uitnodigingen om een nieuw mysterieus project te playtesten. Een specifieke titel voor dit project werd niet vermeld, maar door deze specifieke groep gamers te selecteren zijn de speculaties, die vermoeden dat een nieuwe Resident Evil-titel in de maak is, toch wel gegrond.

Eén ding is zeker: als Capcom de succesformule die ze hanteerden bij Resident Evil 7 en de Resident Evil 2 Remake blijven behouden, is er reden tot juichen bij horrorfans.