Als het gaat om games blijft de geruchtenmolen immer draaien, maar nu is er wel een heel bijzonder gerucht op komen dagen. In een vrij gedetailleerde post op Reddit is namelijk melding gemaakt van een game die zich afspeelt in het Tron universum. Tron is een science-fiction film die in 1982 uitkwam, met onder andere Jeff ‘The Big Lebowski’ Bridges in één van de hoofdrollen. In 2010 kwam er een vervolg, Tron: Legacy.

De aankomende titel moet een open wereld RPG worden, die op dit moment in ontwikkeling is bij Ubisoft World Wide Studios. De singleplayer en online componenten zijn met elkaar verbonden en de game zou verder lijken op een traditionele open wereld game, zoals we van Ubisoft gewend zijn. Dat betekent dus een grote nadruk op verticaliteit in de wereld en verschillende voertuigen, zoals de ‘Light Cycles’.

Daarbij moet de combat ‘skill-based’ zijn en het is erg makkelijk om dood te gaan. De speler heeft verschillende wapens tot zijn beschikking, zoals ID disks, zwaarden, schilden en vuurwapens. Het hoofdpersonage wordt gemaakt door de speler en kan op verschillende fronten aangepast worden, qua visuele stijl lijkt de titel meer op Tron: Legacy dan op de originele film.

Ten slotte staat de releasedatum gepland voor ergens in 2021. De focus ligt op de aankomende next-gen platformen, maar de game moet ook speelbaar zijn op de huidige generatie consoles. Zoals gezegd gaat dit allemaal om een gerucht, dus neem het met een korreltje zout.

Dit is overigens niet de eerste keer dat er geruchten zijn over een nieuwe Tron game. Wat denk jij, zie jij een open wereld RPG in het Tron-universum wel zitten?