Ancestors: The Humankind Odyssey lijkt een erg speciale en vooral unieke game te worden: als speler word je immers losgelaten in een prehistorisch Afrika, waar je de taak krijgt te overleven en te evolueren in een meer intelligente diersoort. Alhoewel we vandaag de dag misschien grotendeels wel weten hoe de menselijke evolutie is verlopen, krijg je als speler toch de kans om deze te laten verlopen zoals jij het wilt.

Jawel dat heb je goed gelezen: je krijgt als speler de keuze om je eigen evolutie vorm te geven. De game geeft je verschillende missies ter beschikking, maar welke jij speelt en welke invloed deze hebben op je evolutie, is volledig aan jou.

Hoe gaan deze evolutie-opties dan in hun werk? Wel, zoals al gezegd ligt dat volledig in jouw handen. Zo moet je eerst en vooral zelf nieuwe dingen ontdekken, zoals het op elkaar slaan van stenen. Hierna kan je vanuit deze spectaculaire ontdekking verder op onderzoek gaan en telkens nieuwe dingen bijleren: dit zijn de vaardigheden die je met je meedraagt door de jaren heen en dit zijn de vaardigheden die er uiteindelijk ook voor kunnen zorgen dat je ras niet uitsterft.

Het gehele aspect van evolutie wordt in meer detail uit de doeken gedaan in de onderstaande video. Als je al niet langer kan wachten om zelf te beginnen evolueren: je kan met Ancestors: The Humankind Odyssey aan de slag ergens in de loop van december 2019.