De afgelopen week was het weer smullen als het aankomt op nieuws over de PlayStation 5. Sony heeft in een interview met Wired meer informatie prijsgegeven. We hebben nu eindelijk meer duidelijkheid over in welke periode Sony’s next-gen console zal verschijnen. Dat zal eind volgend jaar zijn, vermoedelijk ergens rond de feestdagen. We weten echter nog lang niet alles. Zo moet de daadwerkelijke onthulling nog volgen en dat zal wellicht ergens volgend voorjaar gaan gebeuren.

Toch is er met de afgelopen aankondiging weer het nodige aan interessante informatie naar buiten gekomen. Kijkend naar hoe het er nu voor staat met de PlayStation 4, is er behoorlijk wat om positief over te zijn met het oog op de toekomst. Er zijn nu veel fantastische exclusieve titels die ongetwijfeld ook hun next-gen vervolg zullen krijgen. PlayStation Now timmert hard aan de weg en is nu aantrekkelijker met de lage prijs en dan is er nog PlayStation VR als extra platform, wat een unieke ervaring biedt. Liefhebbers van kleinere games hebben op de PlayStation 4 ook genoeg om uit te kiezen, dus je kunt wel stellen dat Sony een erg stevig fundament heeft gelegd om ook van de PlayStation 5 een ongekend succes te maken. Sony zal dit zelf ook beseffen en het momentum willen vasthouden tot aan de lancering van de console.

Toch kan je het op dit moment ook van de andere kant bekijken. De PlayStation 5 is immers nog omgeven door een hoop mist. Zo weten we er nog betrekkelijk weinig over, omdat echte concrete informatie ontbreekt. Want als PlayStation VR straks bijvoorbeeld echt geïntegreerd wordt in de nieuwe console, samen met de al aangekondigde 4K Blu-ray speler, wat gaat de aanschafprijs dan wel niet worden? Hoe werkt het straks in de praktijk met de danig verkorte laadtijden? Komt er ook een volledige ondersteuning voor backwards compatibility? Krijgt het PlayStation Network eindelijk de langverwachte make-over, waardoor het sneller en gebruiksvriendelijker wordt? Behoorlijk wat vragen die dus overblijven en waarop we allemaal graag een antwoord willen hebben.

Het is dan ook nog geen uitgemaakte zaak dat de PlayStation 5 straks een groot succes wordt. Dat weet Sony zelf maar al te goed als we nog even terugdenken aan de generatie ervoor met de PlayStation 3. Mede naar aanleiding van het laatste nieuws zijn wij echter benieuwd hoe jij hier nu tegenaan kijkt. Heb jij er wel vertrouwen in en wordt de PlayStation 5 volgens jou een gegarandeerd succes? Of vind je dat overdreven om er nu al zo in te staan? Wellicht omdat je vindt dat er nog te weinig bekend is over de nieuwe console?

Ongeacht van welke kant je dit ook bekijkt, het is een interessant onderwerp om over te discussiëren. Daarbij vernemen we natuurlijk graag jouw mening die je zoals altijd weer hieronder kwijt kunt.