We krijgen dit jaar geen nieuwe Battlefield-game en volgend jaar ook niet, zo heeft EA tijdens de bekendmaking van hun kwartaalresultaten gisterenavond gemeld. EA kondigde wel aan dat ontwikkelaar DICE hard aan het werk is om een nieuwe Battlefield-game te maken, maar dat deze nog wel even op zich laat wachten.

De nieuwe titel in de oorlogs-franchise komt pas uit in het financiële jaar van 2022, dat loopt vanaf april 2021 tot en met maart 2022. Het is dus goed mogelijk dat we in het voorjaar van 2022 zelfs pas een nieuwe Battlefield-game gaan zien, maar dat is voor nu nog even afwachten.

Battlefield V zal wel gewoon van ondersteuning blijven genieten in de periode tot en met maart 2021, die game kan dus nog wel een flinke tijd vooruit. Met de nieuwe War in the Pacific update wordt hier ook weer een frisse wind doorheen geblazen.

De nieuwe Battlefield zal geheel geoptimaliseerd zijn voor next-gen consoles en EA hintte zelfs dat de game misschien niet op de huidige generatie consoles zal verschijnen. Dat de game dan pas in 2021 uitkomt is logisch, want dan hebben de next-gen consoles al een jaar de tijd gehad om een installed-base op te kunnen opbouwen.

Targeting new innovation that will be enabled by next-gen platforms and a growing install base on the new consoles, our next Battlefield game is set for FY2022,” aldus CEO Andrew Wilson.