Ontwikkelaar Digital Lode en uitgever Tripwire Interactive hebben gisteren Espire 1: VR Operative uitgebracht voor PlayStation VR. Het gaat hier om een first-person spel dat zich focust op stealth gameplay.

In de game worden spelers door de Australische regering ingezet als dronebestuurder. Je krijgt de controle over de futuristische Espire robot, waarmee je het gevecht aan moet gaan. Stealth is hierbij essentieel en de robot beschikt over allerlei geschikte wapens en mogelijkheden om stilletjes je vijanden uit te schakelen. Een ’tranquilizer’ pistool, diverse wapens met geluidsdempers en een camera om vijanden te spotten zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Espire 1: VR Operative bevat een campagne die bestaat uit zes missies en daarnaast kun je aan de slag met 25 uitdagingen. Volgens de ontwikkelaar is dit goed voor vier tot zes uur aan gameplay. Verder kun je ook 22 cheats vrijspelen, die voor meer replaywaarde moeten zorgen.

Hieronder kun je de launch trailer van Espire 1: VR Operative bekijken. De game is in de PlayStation Store te koop voor €29,99. Daarnaast is de game ook in een bundel samen met Killing Floor: Incursion verkrijgbaar voor €49,99.