Over ongeveer 2 weken kan iedere Playstation 3 gebruiker in de hele wereld Killzone 3 kopen. Killzone 3 wordt op dit moment genoemd als de mooiste game uit 2011 en wordt ook vaak vergeleken met de graphics van Crysis 2. Maar de gaming website GamingBolt vergelijkt Killzone 3 vandaag met zijn voorganger uit 2009, Killzone 2.

Op de eerste en vijfde plaatje zien we Sev en twee dictators uit de Killzone wereld. Sev ziet er in Killzone 2 er nog jong uit maar in Killzone 3 ziet hij er iets ouder en meer stoerder uit. Ook heeft Sev iets meer haar en een betere baard gekregen. Wat ook opvalt is dat de lighting effects beter is geworden in Killzone 3. De rechterkant van Sev is iets lichter dan de linkerkant. In Killzone 2 is dat niet te zien. Op allebei de plaatjes zie je duidelijk dat de gezichten in Killzone 3 meer detail hebben dan de gezichten in Killzone 2.

Op de tweede, derde en vierde plaatje valt het ook op dat de lighting effects beter zijn in Killzone 3. Ook is er meer kleur en mindere donkere effecten in Killzone 3. Je ziet ook dat er meer details te zien zijn in de wapens en de mappen van Killzone 3 dan in Killzone 2.