http://playsense.nl/plaatjes_2011/img_4d5d00197d5de.jpg

Zojuist krijgen we enkele informatie toegestuurd over hoe toegang tot je PlayStation 3 precies ontzegd wordt, de gever van de informatie en bovenstaand screenshot wil graag anoniem blijven. Het proces werkt heel simpel, elke PlayStation 3 is voorzien van een uniek ID ook wel bekend als ‘console-id’. Indien je gebruik maakt van een PlayStation 3 met custom firmware, kan Sony dit zien, ook als je niet aangemeld wordt op het PlayStation Network. Per console kan Sony zien hoeveel accounts je er op hebt staan, welke regio je zit en of het een PSP of PS3 is. Bovenstaand screenshot zie je hoe de ‘backpanel’ van Sony eruit ziet, indien je te horen krijgt van de klantenservice dat een ‘unban’ niet mogelijk is, liegt deze persoon, het is slechts een switch omzetten. Wanneer je console gebanned is, dan is toegang tot PlayStation Network niet meer mogelijk.

Gisteren berichtten we al over ‘waarschuwings’ mailtjes, die dus behoorlijk serieus blijken te zijn. Sony kan tevens bepaalde events op je console bekijken, wanneer startte je bijvoorbeeld welke game? Welke vouchers heb je ingelost? Het lijkt wel Big Brother. Het erge is ook nog dat Sony zelfs consoles banned met daarop een officiΓ«le firmware, de reden hiervan is omdat het bijbehorende PlayStation Network account een keer gebruikt is op een console met een custom firmware. Elke console die dus gelinkt is aan je account, kan een ban krijgen.

Een tweede optie van bannen is het bannen van een PlayStation Network, iets wat volgens onze insiders sowieso gebeurd als je deze gebruikt hebt op een gehackte PlayStation 3. De banmelding hiervan ziet er als volgt uit:

http://playsense.nl/plaatjes_2011/img_4d5d037b1f9ef.jpg

De error die je dan zult krijgen draagt code 8002a227 met als melding dat je het PlayStation Network met het desbetreffende account niet kan gebruiken. We verwachten snel meer informatie te krijgen over de bans, hou PSX-Sense dus nauwlettend in de gaten.