Onder het label EA Originals brengt EA zo nu en dan een game van een kleinere ontwikkelaar uit. Titels als Unravel, It Takes Two en A Way Out gingen Lost in Random al voor, wat de volgende titel van de uitgever is die op korte termijn zal verschijnen.

Lost in Random staat gepland voor 10 september, zo hebben Electronic Arts en Zoink Games aangekondigd. Deze game verschijnt dan voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc. Samen met deze aankondiging is er ook een trailer verschenen, zie hieronder.

Het koninkrijk Random, dat wordt geregeerd door een kwaadaardige koningin, is verdeeld in zes schimmige rijken waarin het leven wordt bepaald door een vervloekte zwarte dobbelsteen. Spelers reizen als Even over de mysterieuze keienstraten van het land, ontmoeten de mysterieuze inwoners en doen mee aan heldhaftige missies om haar zus Odd te redden uit de klauwen van Hare Majesteit. Onderweg werken ze samen met Dicey, een kleine en vreemde levende dobbelsteen, en onthullen ze samen een eeuwenoud verhaal met een verrassend moderne boodschap: willekeur in de wereld is niet iets wat gevreesd of gestuurd moet worden, het is een kracht die je moet omarmen en leren gebruiken.

Willekeur bepaalt alles in het koninkrijk Random, en dit principe is diep verankerd in de innovatieve gameplay van Lost in Random. Met de verzamelde munten kan Even nieuwe aanvallen, vaardigheden en nog veel meer leren, wat allemaal van pas komt tijdens de unieke tactische gevechten. Met de katapult van Even kunnen spelers dodelijke tegenstanders aanvallen en energiekubussen uitschakelen die Dicey van energie voorzien. Als Dicey is opgeladen, dan kunnen spelers hem gooien om de tijd zelf te bevriezen en zijn krachtige magie te gebruiken. Spelers moeten hun gevechtsstrategie tijdens het spel aanpassen in groeiende bordspel-arena’s om hun vervloekte lot te tarten en daadwerkelijk gebruik te maken van de kracht van willekeur.