Makers van consoles zoals Xbox, Sony en Nintendo, zouden samen moeten werken om mensen op meerdere platformen tegelijk te kunnen verbannen en blokkeren, zo vindt Xbox baas Phil Spencer.

Het is niet de eerste keer dat Spencer vindt dat er meer samenwerking moet zijn tussen platformhouders, zo sprak hij een aantal jaar geleden al in faveure van cross-platform play tussen PlayStation, Xbox, Nintendo en pc. Dat Spencer zich weer uitspreekt en indirect oproept tot samenwerking is dus niet heel gek.

“Something I would love us to be able to do – this is a hard one as an industry – is when somebody gets banned in one of our networks, is there a way for us to ban them across other networks?”

Spencer zou het fijn vinden als je bijvoorbeeld je persoonlijke blokkeerlijst mee zou kunnen nemen naar andere platformen, zodat je niet, hoe klein de kans ook mag zijn, weer last hebt van iemand waar je al eerder mee te maken hebt gehad.

Spencer sprak ook over wat het standpunt van Xbox is als het gaat om het veilig houden van het online platform, en liet weten dat Xbox geen “free speech platform” is. Je mag je mening dus uiten tot een zeker punt.

De uitspraak leidt natuurlijk niet gelijk tot concrete stappen, maar het bewijst in ieder geval dat dit iets is wat Xbox overweegt, en het zou fijn zijn als platformhouders mogelijk eens rond de tafel gaan zitten om te kijken wat er mogelijk is om de barrières tussen consoles te verkleinen.