Ghost Recon: Future Soldier is één van de titels waar Ubisoft de show mee wil stelen op de E3 en we moeten zeggen, dat lukt aardig. In de getoonde beelden zien we dat we in de game met een squad in Nigeria gedropt worden om flink wat bad guys af te slachten.

In de beelden zien we dat de term ‘Future Soldier’ niet overdreven is. In de game kunnen spelers gebruik maken van camouflage modi die te vergelijken valt met de invisibility modus in Crysis 2, zien we hitte sensoren, augmented reality scans van de omgeving om te zien waar vijanden zich verstoppen en waar zwakke plekken in de verdediging zijn en een gigantische customisation modus voor de wapens genaamd de ‘Gunsmith’  modus.

Tijdens de game kunnen we kennelijk met z’n vieren tegelijk knallen in een coöp campaign ervaring, waarin teamwork en het team coordination system centraal staan. In de beelden is ook goed te zien dat het er allemaal erg realistisch uit ziet. Tevens hebben we tijdens de conferentie van Microsoft te horen gekregen dat de game zal werken met Kinect, wat wellicht ook betekend dat de game gebruik zal maken van de PlayStation Move.

Tijdens de E3 kunnen de aanwezigen aan de slag met de multiplayer van deze game, waar we binnenkort wel beelden van verwachten. Tevens kan men daar aan de slag met de zogenaamde ‘conflict’ modus, waar de inhoud nog niet van bekend is. Tot slot had Ubisoft nog te melden dat er een carry-over systeem zal bestaan tussen Ghost Recon: Future Soldier en Ghost Recon: Online.