Update: Via het PlayStation Blog is dit zojuist bevestigd. De game zal later dit jaar voor de PlayStation 5 verschijnen, al is een releasedatum nog niet aangekondigd. De game zal gebruikmaken van de extra features die de DualSense controller kent, waarover je op het PS Blog meer leest.

Verder heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat er een fysieke editie van Scorn uitkomt. Deze verschijnt als Deluxe Edition en komt met een exemplaar van de game, een steelbook, soundtrack en een digitaal artbook.


Wij waren misschien niet helemaal overtuigd door Scorn, maar konden niet ontkennen dat de game een uiterst sfeervolle én smerige toevoeging was aan het reeds aardig bevolkte horrorgenre. De titel verscheen exclusief op de Xbox, maar schijnt nu ook de overstap naar de PS5 te gaan maken. Een reeks cryptische tweets lijkt daar immers op aan te sturen.

We hebben de tweets hieronder even voor jullie verzameld. Het gaat om vier raadsels – sommigen in tekstformaat, anderen meer audiovisueel – die ontcijferd de vier face buttons van een PlayStation controller vormen, respectievelijk een driehoek, een cirkel, een X en een vierkant. Duidelijker kan een hint naar een PS5-versie eigenlijk niet worden.

Wordt vervolgd?