Gamers die tevens fan van Star Wars zijn hebben het tegenwoordig goed. Er worden verschillende games uitgebracht binnen de bekende franchise, en er zijn nog een aantal in ontwikkeling. Hier kun je nu nog een titel aan toevoegen.

Nightdive Studios heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met een remaster van Star Wars: Dark Forces. Deze first-person shooter werd oorspronkelijk uitgebracht in 1995 voor pc en kwam een jaar later ook naar de Sony PlayStation.

De remaster van Dark Forces wordt ontwikkeld met behulp van de KEX-engine, die ook is gebruikt voor de recent uitgebrachte Quake II remaster. De verbeterde versie van Dark Forces zal geüpdatete graphics bevatten, die op de huidige generatie consoles een resolutie tot 4K zullen ondersteunen. Bovendien zal het mogelijk zijn om de game te spelen met een framerate van 120 frames per seconde.

De Dark Forces remaster zal beschikbaar komen voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series-consoles, Nintendo Switch en pc. De planning is om het spel eind dit jaar op de markt te brengen.

Hoe Star Wars: Dark Forces Remaster eruitziet, kun je bekijken in de onderstaande trailer