Door de inmiddels afgeronde overname van Activision Blizzard is de gamingtak van Microsoft opeens gigantisch gegroeid en wij als spelers zullen daar op z’n vroegst volgend jaar de vruchten van gaan plukken in de vorm van games die op Game Pass gaan verschijnen, zo onthulde Xbox topman Phil Spencer vorige week.

Nu is ook Microsoft CEO Satya Nadella aan het woord geweest over de aankoop. Tegenover Business Insider zegt Nadella namelijk dat Activision Blizzard een belangrijke acquisitie was en de rol die games innemen in een moderne samenleving. Volgens de topman steken mensen namelijk steeds meer tijd in het spelen van games en dat er tevens steeds meer platforms zijn om op te spelen.

De topman is daarom verheugd over de deal met Activision, wat Xbox in één klap een nog grotere uitgever maakt. Nadella zegt dat ze zich “volledig gaan inzetten” op het produceren en uitgeven van videogames, naast dat ze natuurlijk verantwoordelijk zijn voor het Xbox-platform.

“If I look at it, the amount of time people allocate to gaming is going up and Gen Z is going to do more of that. The way games are made, the way the games are delivered, is changing radically. Whether it’s mobile, or consoles, or PCs, or even the cloud. So, we’re looking forward to really doubling down both as a game producer and a publisher. Now we’ll be one of the largest game publishers and also as a company that’s building platforms for it.”