Electronic Arts en DICE hebben aangekondigd dat het zevende seizoen van Battlefield 2042 op 19 maart van start zal gaan. Het nieuwe seizoen heet ‘Turning Point’ en biedt twee nieuwe maps, een nieuw voertuig, nieuwe wapens, gadgets en verschillende quality-of-life-verbeteringen.

Dit seizoen gaat gepaard met de grootste update voor Battlefield 2042 tot op heden, maar specifieke details moeten we nog even afwachten. Hieronder op een rijtje de belangrijkste details van het nieuwe seizoen:

  • Map Haven: Deze gloednieuwe map verplaatst de strijd naar de Atacama-woestijn in Chili. In deze wetteloze strijd hebben Russische troepen een bondgenootschap gesloten met een nieuwe vijand, de Thousand Petals Coalition, om ze te helpen een belangrijk waterreservoir te veroveren. De stedelijke setting van de map zorgt voor een ideale mix van infanterie- en voertuiggevechten. Haven is geïnspireerd op klassiekers uit de Battlefield-reeks, waaronder Arica Harbor (Bad Company 2), Strike At Karkand (Battlefield 2) en Amiens (Battlefield 1).
  • Map Stadium (later in seizoen): Dit is een map met intense nabijheidsgevechten en is speelbaar in de modi Breakthrough, Conquest, Rush, Team Deathmatch en Free For All. Het stadium is een van de meest gewilde toevoegingen van de community en maakte vroeger deel uit van de map ‘Hourglass’. Inmiddels is het stadium getransformeerd tot een op zichzelf staande map met een gemoderniseerde look & feel.
  • Nieuwe wapens: AK 5C Assault Rifle, SCZ-3 Submachine Gun en DFR Strife-Light Machine Gun.
  • Nieuwe gadgets: Predator SRAW, een draadgeleide raket die is ontworpen om zowel land- als luchtvoertuigen uit te schakelen en de XFAD-4 Draugr, een op afstand bestuurbare luchtbommenwerper die is uitgerust met EMP-bommen en radargeleide raketten.

Om het nieuwe seizoen extra aan te jagen zal Battlefield 2042 van 21 tot 24 maart gratis te spelen zijn op alle platformen. Tijdens deze gratis trial is alle content in de game beschikbaar, waaronder seizoen 7. Bij aanschaf achteraf zal de progressie bewaard blijven.