amBX TechnologieHet Nederlandse bedrijf Philips heeft met zijn televisies de prachtige amBX technologie geintroduceerd. Deze technologie is heel simpel: aan je televisie zitten lampen die verkleuren naar de kleuren van de film die jij aan het kijken bent. Tevens het geluid en de omgeving doen gezellig mee met de film. Oftewel, de film wordt realistisch weergegeven rondom je televisie. Dit zorgt voor een leukere en mooiere ervaring van films kijken, maar binnenkort ook voor het gamen.

Vandaag hebben Sony Computer Entertainment Interactive (SCEI) en Philips namelijk bekend gemaakt dat PlayStation 3 games de amBX technologie ook krijgen. Dit houdt dus in dat alles rondom je televisie mee kleurt met de game die jij aan het spelen bent. De technologie moet toegepast worden op de games en natuurlijk werkt het alleen maar als jij een amBX televisie van Philips hebt. Welke games de amBX technologie gaan ondersteunen is nog niet bekend. Dit wordt toch wel weer een mooie toevoeging van de gameconsole van Sony of denken jullie van niet?

Jo Cooke, amBX technologie Philips:
“This is a major milestone in the development of amBX as a ubiquitous standard for entertainment sensory experiences. The agreement with SCEI will allow us to bring amazing light, rumble, sound and air movement experiences to game users.”