We weten al even dat Sony van plan is om PlayStation VR2 compatible te maken met pc, maar het was vooral wachten op meer informatie. Vorige week dook er plotseling een registratie van een adapter op, wat een aanstaande aankondiging suggereerde en die is nu daar.

Op 7 augustus zal Sony de functionaliteit om PlayStation VR2 met pc te gebruiken uitrollen. Om de hardware te laten werken met de pc is het noodzakelijk om een speciale adapter te gebruiken, die voor € 59,99 aangeschaft kan worden. Ook is een DisplayPort 1.4 kabel vereist.

Operating system Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit
Processor Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (Zen 2 or later architecture is required)
RAM / memory 8 GB or more
GPU / graphics card -NVIDIA GeForce GTX 1650 or later (Turing or later architecture is required)-NVIDIA RTX series-AMD Radeon RX 5500XT or later / AMD Radeon RX 6500XT or later
(For the best performance, we recommend that you use an NVIDIA GeForce RTX 3060 or later or AMD Radeon RX 6600XT or later graphics card)
DisplayPort DisplayPort 1.4 (must have a standard DisplayPort or Mini DisplayPort output port)
USB Direct connection only
Bluetooth Bluetooth 4.0 or later**

Het aansluiten is simpel. Je dient de headset met de adapter en een DisplayPort 1.4 kabel aan je pc te verbinden. Vervolgens moet je de PlayStation VR2 App en SteamVR App downloaden vanaf Steam om zo de boel op te kunnen zetten.

Belangrijk om te weten is dat Sony PlayStation VR2 specifiek voor de PlayStation 5 heeft ontwikkeld. In combinatie met pc zullen dus wat features ontbreken, zoals headset feedback, eye tracking, adaptieve triggers, haptische feedback en HDR.

Alle andere features die PlayStation VR2 biedt werken wel gewoon in combinatie met pc. Qua games is het in principe mogelijk om alle virtual reality games te spelen die via Steam aangeboden worden.