Gisteren konden we jullie nog mededelen dat Gran Turismo 5 op 27 November dit jaar zijn opwachting op de PlayStation 3 zou maken, maar vandaag krijgen we hier toch onze twijfels over. Hoe mooi de winkel ook een verklaring heeft afgelegd, het lijkt eerder een zogenoemde ‘placeholder’ datum. We hebben namelijk al zo’n zestien andere titels gevonden die op dezelfde datum uit zullen komen, als we de winkel Play.Com mogen geloven tenminste.

Please be advised that the release date currently listed on the website, the 27th November 2009, is as given to us by the publisher/manufacturer of the game. Should this release date change we will update the website accordingly, so it is worth checking Play.com periodically.

Hier geeft de website Play.com een verklaring hoe ze aan de release datum van de titel zijn gekomen, al lijkt dit in feite nu een beetje op een leugen. De PlayStation titels die we namelijk op het 27 November lijstje tegenkomen zijn:

– Uncharted 2: Among Thieves
– Ratchet and Clank: A Crack in Time
– Massive Action Game
– White Knight Chronicles
– The Agency.
– Gran Turismo 5

En zelfs ons lijkt dit een beetje teveel van het goede. We durven te wedden dat Sony niet al deze titels heeft gepland op 27 november aangezien dit een behoorlijke overkill zou worden. Er bestaat natuurlijk nog de mogelijkheid dat de datum van alle exclusives automatisch ingevoerd zijn na het verkrijgen van de datum van Gran Turismo 5, maar ook dit lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.