Baseball, oftewel honkbal, is een sport die ontstaan is eind 17de – begin 18de eeuw. Deze sport is vooral populair in de Verenigde Staten. Er zijn al talloze games uitgekomen met baseball in de spotlight. De nieuwste telg in dit rijtje heet ‘The BIGS 2’. Over de volledige game kunnen we nog niet oordelen, maar de demo van deze game kunnen we wel alvast onder de loep nemen, welke vanaf vandaag is te downloaden vanuit de Amerikaanse PlayStation Store.

Gameplay
Eerst en vooral willen wij je waarschuwen, want wie een saaie sim-game verwacht, komt bij The BIGS 2 wel zeer bedrogen uit. Je kunt TB2 het beste vergelijken met een mix van FIFA en FIFA Street. Deze game bruist van de arcade-trekjes, maar heeft toch nog het gevoel een realistische sportgame te zijn. Nu dit uit de weg geruimd is, kan het echte werk beginnen. In deze demo zijn 2 gamemodi: Play Ball en Home Run Pinball.

Play Ball is de quick start modus in deze demo en is speelbaar met maximaal vier off-line spelers. In de demo zijn twee teams om tussen te kiezen: de ‘American League All-stars’ en de ‘National League All-stars’. Als het team, de moeilijkheidsgraad en de spelers gekozen zijn, is het tijd om een potje baseball te spelen. In het loadingscreen wordt je overdonderd met de controls, maar deze vormen geen probleem. Het is eerder wennen aan de mogelijkheden dat de speler heeft bij elk personage. Als je als pitcher (werper) speelt, heb je de keuze tussen verschillende worpen. Speel je als slagman, dan heb je ook weer de keuze tussen twee slagen. Deze worpen en slagen zijn allemaal onderworpen aan de mogelijkheid van de werper en de kwaliteit wordt aangeduid met sterren of met het woord ‘legendary’.

Overigens is er ook nog een soort van combo-move en een Big Heat balk. Dit eerste kan soms geactiveerd worden om in één slag de bal direct uit de lucht te graaien. De Big Heat balk vult door punten die je verkrijgt bij elke met succes voltooide move die je uitvoert. Is deze volledig gevuld, dan kan je een Big Heat slag of worp uitvoeren. Deze slagen hebben een hogere slaagkans dan welke andere slag dan ook en dit kan je dus zeer goed vergelijken met Fifa Street’s Gamebreaker.

Een andere modus is de demo is Home Run Pinball. In deze modus moet je zoveel mogelijk schade veroorzaken door de bal weg te slaan naar gebouwen in de omgeving. In deze demo kan je tot 200.000 punten scoren en kan je enkel de map Las Vegas spelen. Deze modus kan je alleen maar in je eentje te spelen.

Grafisch praal en presentator pracht
Wat direct opvalt is dat de spelers en het veld zeer gedetailleerd zijn. Zo zie je na verloop van tijd echt de modder en het gras op de broeken van de spelers kleven en het stof opwaaien als er een speler aan komt gelopen. De hoofden van de spelers zijn ook zeer gedetailleerd, van baardje tot ogen. Het publiek is goed afgewerkt, maar er is verschil tussen het veld of de spelers. De presentator van dienst is ook zeer uitgebreid in tekststructuur. Zo zegt hij alle namen van de spelers in deze demo en reageert hij op het publiek en het spel.

Het downloaden waard of niet?
De gameplay zit goed, de graphics zijn fantastisch en de presentator heeft goed commentaar. In elke demo zijn er minpuntjes en deze heeft dat dus ook. Je kan goed het verschil in detail merken in het publiek en de spelers, maar dit verandert niks aan de gameplay. Je kan deze demo ook met vrienden spelen, dus dit verlengt de tijd ook voor een groot stuk. Voor iedereen die graag een demo meepikt van de Amerikaanse Playstation Store, dan is deze een downloadtip!

Algemene informatie
Grootte: 562MB
Release demo: Nu
Release game: 7 Juli
Taal: Engels
Resolutie: 720p
Duur: minimum een kwartier

Download Tip!