Er is veel nieuws de laatste tijd over de topper van EA en DICE. Nu de game al 10 miljoen keer verscheept is het wel duidelijk dat EA veel kan verdienen met DLC.

Met de eerste uitbreiding, Back To Karkand, bezorgen ze binnenkort 4 herwerkte maps, 3 nieuwe voertuigen en 10 iconische wapens uit Battlefield 2 die allemaal zullen uitblinken dankzij Frostbite 2.0. Deze utibreiding is gratis voor pre-orders of mensen met een limited edition en zal waarschijnlijk voor de andere gebruikers rond de 12-13 euro liggen. Deze staat gepland voor in december maar EA heeft samen met DICE al veel meer klaar staan:

“Our plans over the next 6 months is to have a very robust set of expansion packs past on Strike at Karkand and that we think the community’s going to be very, very excited about.”

We kunnen dus nog veel verwachten van Battlefield 3 en het zal helemaal goed kunnen komen als alle uitbreidingen het niveau van de Vietnam DLC van Bad Company 2 van vorig jaar kan evenaren. In de tussentijd proberen ze de servers verder te optimaliseren en telkens nieuwe verbeteringen in de vorm van patches te brengen.

Misschien dat we in een paar maanden  futuristische veldslagen kunnen beleven in de vorm van 2143 of zal men terug gaan naar de 2de wereld oorlog. De tijd zal ons het antwoordt uiteindelijk geven.