Het is de meesten onder ons vast niet ontgaan dat sinds afgelopen week de game DC Universe Online gratis te downloaden is vanuit de PlayStation Store. Deze online MMORPG die eerst tegen een maandelijkse betaling te spelen was, heeft nu een groot Free-to-Play gedeelte gekregen.

Voor geavanceerde mogelijkheden in de game zul je nog wel enkele betalingen moeten verrichten, het valt dus eigenlijk allemaal te vergelijken met de grote MMORPG die op het internet te spelen is, genaamd RuneScape. De president van Sony Online Entertainment (SOE), John Smedley, heeft laten weten dat de game in de afgelopen 48 uur maar liefst 120.000 nieuwe gebruikers kent! Hier kunnen we natuurlijk alleen maar vrolijk van worden én dit is geweldig voor Sony.

Natuurlijk zijn er op het moment nog genoeg mensen die de game aan het downloaden zijn, of nog steeds bezig met updaten. De game zal zo’n 18GB van je geheugen in beslag nemen en bij het opstarten zal er een update van ongeveer 14GB gedownload moeten worden. Het is altijd een kijkje waard zeggen we dan maar! De online campaign van deze game zal later deze maand verkrijgbaar zijn.