Dat de Call of Duty reeks het in de verkoopcijfers heel goed doet is al een tijdje bekend. Het is sinds de eerste Modern Warfare dat de verkoopcijfers snel aan het stijgen zijn. Vorig jaar kon treyarch nog melden dat op de eerste dag het record van Modern Warfare 2 was verbeterd. Het record van 6 miljoen voor MW2 werd opgeschroefd naar 7 miljoen voor Black Ops. Met de release van Modern Warfare 3 echter zijn er ongeziene cijfers bekend gemaakt.

Er lijkt geen einde te komen aan de opmerkelijke groei van Call of Duty. De middernacht opening heeft er alleen al voor gezorgd dat er wereldwijd in een een paar uur tijd 1.5 miljoen over de toonbank vlogen. Dezelfde dag nog mochten de aandeelhouders een feestje beginnen want in totaal zijn er nu 9.3 miljoen exemplaren verkocht. Dat zijn er dus 33% meer dan het vorige deel en weeral een record. 75% van de verkochte exemplaren bevinden zich in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten waarbij de Xbox 360 versie het grootste marktaandeel heeft gevolgd door die van de PS3. Er wordt verwacht dat de eerste week 12 miljoen gebruikers in totaal zal opbrengen.

Onlangs werd er al een nieuwe CoD aangekondigd en dat is meer dan logisch als men deze verkoopcijfers ziet. Dat Activision ook nog eens met een strategie komt door gewoon 20 DLC paketten uit te brengen voor MW3 binnen 9 maanden toont maar weer eens aan dat mensen duidelijk bereid zijn om veel te betalen voor de game met extra’s. Dat het goed gaat met Activision Blizzard is wel duidelijk want zelfs zonder deze game en een daling van World of Warcraft spelers hadden ze onlangs een verdrievoudigde winst in het derde kwartaal. De vraag is echter wanneer het allemaal zal ophouden. Naar mijn weten zal het nog lang op deze manier doorgaan.