http://playsense.nl/images/file/img_4efe22ce715fc.jpg

Het was even een heftige discussie in een eerder artikel van vandaag. Het ging namelijk over Anonymous die de bedreigingen alweer klaar hadden staan, dit voor het neerhalen van het PlayStation Network. De reden hiervoor was dat Sony achter het omstreden SOPA-act stond. Er is alleen opeens een stille wijziging doorgevoerd in de lijst van aanhangers van SOPA. Zo hebben Sony, Nintendo en Electronic Arts nog wel de rekening van november betaald maar hebben ze zich daarna laten verwijderen van de lijst (PDF) van aanhangers. Sony Music Entertainment en andere muzieklabels van Sony staan nog wel op de lijst, Sony Computer Entertainment is wel weg.

Alle drie bedrijven hebben natuurlijk interesse in het stoppen van piraterij maar wellicht ziet men in dat SOPA niet de manier is om dit te doen. Waarschijnlijk hebben ze zich teruggetrokken toen ze inzagen dat SOPA niet deugt. Zowel Sony, Nintendo en Electronic Arts hebben nog geen uitspraken gedaan over het intrekken van hun besluit.

SOPA is een waanidee van de Amerikaanse overheid die ervoor zorgt dat men zonder pardon websites op zwart kan zetten. Het enige wat een website hiervoor hoeft te doen is inbreuk maken op auteursrecht, de overheid hoeft hier dan verder geen verklaring voor af te geven.