http://playsense.nl/images/file/img_4f3b246eec445.jpg

Het is zover, de Amerikanen kunnen een dag na valentijn met Rebecca Black aan de slag met de PS Vita. De early edition bundle ligt namelijk in de winkels en de lokale Best Buy en Gamestop is bij menig Amerikaan volgestampt met PS Vita goederen. Natuurlijk zit er nog wel wat verschil in qua tijdzones e.d., maar de eerste PS Vita’s zijn volgens meldingen gisteren al binnen gekomen bij Amazon-shoppers thuis.

Wij moeten het in Europa doen met een release op 22 februari, maar ik verwacht dat enkele winkels er vast wel een paar onder de toonbank gaan verkopen. Stel bijvoorbeeld voor aan de vriendelijke winkelier om niet met PIN te betalen maar contant en dat je de kassabon later ophaalt. Meestal wil menig winkelier dan wel happen, dit kun je het beste rond 19/20 februari proberen als de PS Vita voorradig is.

Zoals je hebt kunnen lezen staat de Amerikaanse PlayStation Store ook al vol met PS Vita content. Vanaf nu kunnen we gaan zien hoe het Westerse fast-food etende volk gaat reageren op de PS Vita, in Japan was men namelijk niet echt gecharmeerd. Dit kwam met name omdat men nog redelijk content was met de PlayStation Portable. Nu zijn Westerlingen in principe verliefd op alles met een touchscreen en wat pianolak, dus zoveel problemen zal de PS Vita waarschijnlijk niet krijgen.

Maar goed, even alle dolheid op een stokje, het is een belangrijke dag voor Sony en men zal dan ook wel behoorlijk nieuwsgierig zijn hoe de consument gaat reageren op de PS Vita. Alle berichten van mensen met een PS Vita zijn tot nu toe redelijk positief, ikzelf ben daar ook onderdeel van.  Laten we hopen dat de PS Vita zichzelf gaat bewijzen en dat we aan het begin staan van een mooie toekomst, waar handheld gaming wel degelijk een plek heeft.