Vandaag heeft het Europese hooggerechtshof uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot het doorverkopen van digitaal gedownloade games. Volgens de uitspraak mogen consumenten digitaal aangeschafte games gewoon verkopen als ze dat willen. Uitgevers zijn bij dezen dan ook verboden om je tegen te houden als jij digitale content wilt verkopen. De nieuwe ‘wet’ stelt dan ook het volgende:

“The exclusive right of distribution of a copy of a computer program covered by such a licence is exhausted on its first sale,” […] “even if the licence agreement prohibits a further transfer, the rightholder can no longer oppose the resale of that copy.”

Goed om te weten dat je als consument vrij bent om te doen met je digitaal aangeschafte software en in dit geval is het voor ons van belang aangaande PlayStation Network games. Een andere vraag is echter hoe je dergelijke content überhaupt kunt doorverkopen, desondanks is het mogelijk en een scenario is dat als je een game verkoopt, dat de licentiehouder in dat geval verandert en dat jij er nadien geen toegang meer toe hebt. Dit zouden uitgevers eventueel kunnen doen tegen enige betaling, zodat ook zij er nog wat aan verdienen.